Naar alle regelingen

Hier vindt u alle regelingen in Zutphen voor mensen met een laag inkomen. Ook vindt u hier de aanvraagformulieren.

 • Jeugdregeling 2018

  21 augustus 2018

  De regeling is bedoeld als extra financiële ondersteuning voor gezinnen met een laag inkomen. De regeling levert een bijdrage in de kosten die gemaakt worden ten behoeve van kinderen in het gezin. Hieronder wordt beschreven welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. Voor elk kind kan een bijdrage worden aangevraagd.

 • Meedoen-regeling

  Inwoners van Zutphen kunnen de Meedoen-regeling aanvragen om mee te doen aan sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten. Ook voor uw kinderen kunt u de Meedoen-regeling aanvragen.

 • Meedoen in Zutphen voor kinderen

  Kinderen in Zutphen kunnen op verschillende manieren geld krijgen om mee te doen met sportieve of culturele activiteiten.

 • Bijzondere bijstand

  Bijzondere bijstand is geld van de gemeente Zutphen voor mensen met een laag inkomen. Het geld is bedoeld voor bijzondere, noodzakelijke kosten. Soms wordt het hele bedrag vergoed, soms betaalt u zelf nog een deel.

 • Hoge zorgkosten, laag inkomen

  De gemeente heeft een voorziening die bijdraagt in de extra kosten die u hebt als gevolg van een chronische ziekte of een beperking.

 • Collectieve zorgverzekering Menzis

  De gemeente Zutphen heeft speciaal voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten een zorgverzekering. Deze zorgverzekering bij Menzis heet GarantVerzorgd. Hiermee draagt de gemeente Zutphen bij aan het beperken van uw zorgkosten.

 • Individuele inkomenstoeslag

  De individuele inkomenstoeslag is geld van de gemeente voor mensen die al lang een laag inkomen hebben. U kunt het geld gebruiken om bijvoorbeeld rekeningen te betalen of een nieuwe koelkast of wasmachine van te kopen. U hoeft niet te laten zien waar u het geld aan uitgeeft. Het geld is een extraatje en wordt niet van uw uitkering afgetrokken. U betaalt geen belasting over het geld.

 • De individuele studietoeslag

  Dit is een voorziening voor studenten met een beperking.
  Studiefinanciering of Wtos is voor een student meestal niet voldoende om alle kosten van te betalen. Veel studenten werken daarom naast hun studie. Maar studenten met een beperking kunnen vaak niet of nauwelijks bijverdienen. Voor hen is er de individuele studietoeslag.

 • Kinderopvangtoeslag

  Gaan uw kinderen naar de kinderopvang? U kunt misschien kinderopvangtoeslag krijgen. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees hier of u in aanmerking komt.

 • Verjaardagspakket

  Een jarig kind. Hartstikke leuk. Maar niet goedkoop. U kunt nu een verjaardagspakket aanvragen. Zo maakt u het feestje van uw kind nog leuker!

 • Kwijtschelding gemeentebelastingen

  Als u een laag inkomen hebt, kunt u uw gemeente vragen om kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen.

 • Voedselbank

  Lukt het niet meer om de eindjes aan elkaar te knopen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een voedselpakket van de voedselbank.