Collectieve zorgverzekering Menzis

De gemeente Zutphen heeft speciaal voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten een zorgverzekering. Deze zorgverzekering bij Menzis heet GarantVerzorgd. Hiermee draagt de gemeente Zutphen bij aan het beperken van uw zorgkosten.

Meer zorg voor minder geld
Uw premie is laag omdat de gemeente een deel van de premie betaald en Menzis korting geeft op de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Uw voordelen
• U krijgt korting op de premie voor de basisverzekering, de aanvullende verzekering en tandartsverzekering. De gemeente betaalt een deel van  de premie en Menzis geeft korting.
• U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer en de eigen bijdragen voor de WMO-voorzieningen (waaronder huishoudelijke hulp).
• Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor orthodontie (wachtlijst van 1 jaar).
• Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.
• Het eigen risico is meeverzekerd als u kiest voor het meest uitgebreide pakket.

Kom ik in aanmerking?
U komt voor de collectieve zorgverzekering van de gemeente Zutphen in aanmerking als u in Zutphen woont en een laag inkomen hebt. Bekijk hoe hoog uw inkomen mag zijn. Hebt u een bijstandsuitkering, dan komt u zonder meer in aanmerking.

Kies een pakket dat bij u past
Er is altijd een pakket dat bij u past. Binnen de collectieve zorgverzekering van de gemeente Zutphen, kunt u kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen. Heeft u weinig zorgkosten dan is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze. Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u veel zorgkosten kies dan voor het meest uitgebreide pakket GarantVerzorgd 3. U kunt ook uit drie tandartsverzekeringen kiezen.

Verplicht eigen risico
Voor de meeste zorgkosten uit de basisverzekering (niet het bezoek aan uw huisarts) geldt dat u de eerste € 385,- zelf moet betalen. Dat is het verplicht eigen risico in 2017. Kiest u voor GarantVerzorgd 3? Dan is het verplicht eigen risico meeverzekerd. De gemeente betaalt dit volledig voor u.

Kiest u voor de GarantVerzorgd 1 en 2 waarbij het verplicht eigen risico niet meeverzekerd is? En u moet uw verplicht eigen risico gebruiken? Dan kunt u een betalingsregeling treffen met Menzis. U kunt ook het verplicht eigen risico vooraf gespreid betalen in 10 maandelijkse termijnen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Als u uw eigen risico niet of deels gebruikt heb, krijgt u het achteraf terugbetaald. Deze service kunt u telefonisch via de Klantenservice van Menzis aanvragen, via het contactformulier op de website of via menzis.nl/mijnmenzis.

Bijzondere bijstand voor medische kosten
In sommige gevallen kunt u voor medische kosten bijzondere bijstand aanvragen. Bij de bijzondere bijstand houden wij rekening met wat de collectieve zorgverzekering vergoedt. Dat gedeelte wordt niet vergoed vanuit de bijzondere bijstand. Ook als u bij een andere verzekeraar verzekerd bent, gaan wij uit van de vergoeding bij de collectieve zorgverzekering. Wij houden er wel rekening mee als u door een schuld bij uw zorgverzekeraar (inhouding Zorginstituut Nederland) niet over kunt stappen naar de collectieve zorgverzekering.