Jeugdregeling 2018

De regeling is bedoeld als extra financiële ondersteuning voor gezinnen met een laag inkomen. De regeling levert een bijdrage in de kosten die gemaakt worden ten behoeve van kinderen in het gezin. Hieronder wordt beschreven welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. Voor elk kind kan een bijdrage worden aangevraagd.

Om in aanmerking voor de Jeugdregeling 2018 te komen moet u aan onderstaande voorwaarden voldoen:

 • U (en uw kind) staat ingeschreven als inwoner van de gemeente Zutphen
 • U verblijft rechtmatig in Nederland
 • U bent 18 jaar of ouder
 • U heeft één of meerdere inwonende kinderen tussen 4 en 18 kaar
 • Uw inkomen is niet hoger zijn dan 130% van de bijstandsnorm.
 • Uw (gezamenlijke) vermogen bedraagt niet meer dan:
  • Alleenstaande € 6.020,-.
  • Alleenstaande ouder of gezin € 12.040,-.
 • U doet aantoonbare uitgaven voor uw kind(eren) in de periode 1 juni 2018 tot 1 januari 2018.

Aanvragen

Het aanvragen van de Jeugdregeling doet u via “Bereken uw recht”. Via dit rekenprogramma ziet u direct of u recht hebt op deze en ook andere minimaregelingen. Lukt het aanvragen via via Bereken uw recht niet? Maak dan afspraak met Het Plein. Wij helpen u bij het aanvragen van de jeugdregeling.
Gezinnen met kinderen die een bijstandsuitkering ontvangen via Het Plein hoeven de jeugdregeling niet aan te vragen via Bereken uw recht. U krijgt automatisch een bericht van Het Plein.
Aanvragen kan tot en met 31 december 2018. 

Bij het aanvragen geeft u aan welke uitgaven hij heeft gedaan of wil doen. De besteding van het geld kan achteraf gecontroleerd worden door Het Plein. Bewaar dus de bonnetjes.

Hoogte bijdrage

De bijdrage bedraagt € 185,- per kind.

Waar kan de bijdrage voor gebruikt worden?

De Jeugdregeling 2018 gaat uit van een vrije besteding binnen zekere grenzen. U moet aan kunnen tonen dat u het geld gebruikt het voor uw kind(eren). Denk bijvoorbeeld aan kleding, schoenen, sportkleren, speelgoed, inrichting van de eigen kamer, hobbies, school- en studiespullen, laptop/computer, fiets, uiterlijke verzorging (bijvoorbeeld kapper), boeken, een cadeau voor de verjaardag, sint en kerst, boeken, een uitje of vakantie.

Uitgaven die niet in aanmerking komen voor vergoeding, zijn: