Meedoen in Zutphen voor kinderen

Kinderen in Zutphen kunnen op verschillende manieren geld krijgen om mee te doen met sportieve of culturele activiteiten.

Alle kinderen in Zutphen moeten kunnen meedoen! Dat geldt voor sport, maar ook voor cultuur, school en andere maatschappelijke activiteiten. Vaak betalen ouders deze activiteiten. Als dat financieel niet mogelijk is, zijn er in Zutphen mogelijkheden om ‘bij te springen’: de Meedoen-regeling van Het Plein, Stichting Leergeld Zutphen en het Jeugdsportfonds Gelderland. Ook is er in 2017 de eenmalige kindregeling waarmee u wat extra's kunt doen voor uw kinderen.

Vergoedingen  

  1. De Meedoen-regeling is een gemeentelijke minimaregeling voor kinderen (tot 18 jaar) én volwassenen. De regeling vergoedt sport, cultuur, schoolactiviteiten, verenigingsleven.
  2. De Jeugdregeling 2018 is een gemeentelijke minimaregeling voor kinderen van 4 tot 18 jaar. De regeling levert een bijdrage in de kosten die gemaakt worden voor kinderen, zoals kleren, schoolspullen, fiets of hobbies.
  3. Stichting Leergeld is er voor kinderen van 4 tot 16 jaar. Naast sport, cultuur, schoolactiviteiten en verengingsleven vergoedt Leergeld ook sportkleren en zwemlessen.
  4. Jeugdsportfonds is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Het vergoedt sportlidmaatschap, zwemles diploma A en eventueel sportkleren en –attributen.

Inkomen

Alle regelingen zijn er voor huishoudens met een laag inkomen. Bij de Meedoen-regeling mag je 30% meer inkomen hebben dan het sociaal minimum (de bijstandsnorm). Bij Leergeld en JSF ligt de inkomensgrens hoger, op 120% van de bijstandsnorm.  

Aanvragen

U vraagt de Meedoen-regeling en de Jeugdregeling doet u via Bereken uw Recht. U ziet dan direct of u ook recht hebt op andere minimaregelingen. Lukt het aanvragen via Bereken uw recht niet? Maak dan afspraak met Het Plein. Wij helpen u bij het aanvragen.

Een aanvraag voor Leergeld doet u via www.leergeldzutphen.nl.

U kunt het Jeugdsportfonds alleen aanvragen via een een leraar, een verpleegkundige of sociaal werker (intermediar). Intermediars kunnen zich opgeven via www.allekinderendoenmee.nl.
Lees hier de spelregels van het Jeugdsportfonds.

Eén keer aanvragen

U kunt per kind één keer per kalenderjaar een aanvraag doen.. Als u de Meedoenregeling aanvraagt, kunt u niet meer gebruik maken van Leergeld en Jeugd Sportfonds. En omgekeerd: als bij Leergeld of Jeugd Sprot Fonds iets aanvraagt, kunt u geen gebruik meer maken van Leergeld.

Vragen

Ga naar Het Plein of Stichting Leergeld. Vragen over het Jeugdsportfonds? Neem contact op met Nermin Caliskan, n.caliskan@zutphen.nl.

zwemmen