Meedoen in Zutphen voor kinderen

Kinderen in Zutphen kunnen op verschillende manieren geld krijgen om mee te doen met sportieve of culturele activiteiten.

Alle kinderen in Zutphen moeten kunnen meedoen! Dat geldt voor sport, maar ook voor cultuur, school en andere maatschappelijke activiteiten. Vaak betalen ouders deze activiteiten. Als dat financieel niet mogelijk is, zijn er in Zutphen mogelijkheden om ‘bij te springen’: de Meedoen-regeling van Het Plein, Stichting Leergeld Zutphen en het Jeugdsportfonds Gelderland. Ook is er in 2017 de eenmalige kindregeling waarmee u wat extra's kunt doen voor uw kinderen.

Vergoedingen  

  1. De Meedoen-regeling is een gemeentelijke minimaregeling voor kinderen (tot 18 jaar) én volwassenen. De regeling vergoedt sport, cultuur, schoolactiviteiten, verenigingsleven.
  2. Stichting Leergeld is er voor kinderen van 4 tot 16 jaar. Naast sport, cultuur, schoolactiviteiten en verengingsleven vergoedt Leergeld ook sportkleren en zwemlessen.
  3. Jeugdsportfonds is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Het vergoedt sportlidmaatschap, zwemles diploma A en eventueel sportkleren en –attributen.

Inkomen

Alle regelingen zijn er voor huishoudens met een laag inkomen. Bij de Meedoen-regeling mag je 30% meer inkomen hebben dan het sociaal minimum (de bijstandsnorm). Bij Leergeld en JSF ligt de inkomensgrens hoger, op 120% van de bijstandsnorm.  

Aanvragen

  1. Aanvraagformulier Meedoen-regeling kun je downloaden of afhalen op Het Plein.
  2. Een aanvraag voor Leergeld doet u via www.leergeldzutphen.nl.
  3. Alleen een intermediar, bijvoorbeeld een docent, kan een aanvraag voor JSF doen. Dit doet u via www.allekinderendoenmee.nl. Hier kunt u zich ook opgeven als intermediar.
    Lees hier de spelregels van het jeugdsportfonds..

Kan het niet eenvoudiger?

Nog even niet, maar de betrokken organisaties werken samen en verwijzen door waar nodig.

Vragen

Ga naar Het Plein of Stichting Leergeld. Vragen over het Jeugdsportfonds? Neem contact op met Nermin Caliskan, n.caliskan@zutphen.nl.

zwemmen