Almir vindt een baan

Almir Salihovic heeft een uitkering maar wil graag werken. En hij weet wat hij wil. Aan de slag in een verkoop functie,het liefst op het gebied van elektronica. Daar heeft hij voor geleerd en daar zit zijn interesse. Maar .. hoe krijg je die baan. “Door te netwerken”, zegt zijn consulent. “Vertel in je omgeving dat je werk zoekt. En wees duidelijk wat je wilt. Vraag niet aan mensen of ze een baan voor je hebben, maar vraag of ze met je mee willen denken.”

Almir vindt een baanDat werkt. Almir vindt een vacature als sales medewerker bij BCC in Zutphen. Hij bereidt het gesprek met zijn consulent goed voor. "Vertel waar jij goed in bent. Laat je passie voor elektronica zien en laat zien wat jij voor een werkgever kan betekenen." De voorbereiding werkt. Almir krijgt de baan!

Almir: “Het is fijn dat ik aan het werk ben en m'n eigen geld kan verdienen. Het Plein heeft mij vooral geholpen om mezelf goed te presenteren. Zo werd het makkelijker voor mij om bij mijn officiële gesprekken te vertellen wat ik kan.”

Almir zit op zijn plek. Collega’s zijn blij met hem. "Het is een prettige jongen om mee samen te werken. En hij haalt zijn targets."

De uitkering is verleden tijd.