Ruud woont zelfstandig

We willen dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan wonen. Dat geldt ook voor Ruud, die met een dwarslaesie, zelfstandig in een appartement in de binnenstad van Zutphen woont.

Ruud: "Toen ik op mezelf ging wonen had ik een paar wensen. Ik wilde in Zutphen blijven en zo zelfstandig mogelijk wonen. Dat is gelukt! "

Ruud woont zeflstandigHet Plein hielp hem om zijn eigen plek te vinden. Consulent Wmo, Irma: "In overleg met Woonbedrijf Ieder1 en Sutfene vonden we een appartement waar Ruud zelfstandig kon wonen. Hij krijgt overdag zorg vanuit het PGB-team. In de avonden komt er iemand van Sutfene. De hulp zit voor die momenten letterlijk om de hoek van zijn appartement."

Door een aantal woningaanpassingen vanuit de Wmo kan Ruud zelfstandig zijn huis in en uit. Een automatisch zonnescherm en een temperatuur op afstandsbediening zorgen dat hij het klimaat in zijn appartement zelf kan bepalen. Erg belangrijk, want door de dwarslaesie is zijn lichaam gevoelig voor hitte. Ook kreeg hij vanuit de Wmo een aangepaste rolstoel en aangepast vervoer.

Met deze ondersteuning kan Ruud in Zutphen blijven wonen en heeft hij grip op zijn eigen leven.