Schulden, leven met onrust

Het Plein helpt mensen met schulden of dreigende schulden om grip te krijgen op de financiën. Een taak waar nog heel wat taboe op zit. Onterecht, vinden de consulenten van Het Plein. Want schulden hebben is niet alleen maar 'eigen schuld'. De volgende casus toont hoe 1 fatale fout een leven kan doen ontsporen.

schulden leven met onrustEen consulent van Het Plein vertelt: "Een van de mensen waar we het afgelopen jaar veel mee hebben samengewerkt is een meneer die door een fatale fout op het werk wordt ontslagen. Door alle toestanden loopt zijn relatie op de klippen en moet hij zijn huis met verlies verkopen. Een huurwoning is gelukkig snel gevonden. Maar er is geen geld. En de huurtoeslag laat op zich wachten. Door snel te schakelen met Woonbedrijf Ieder1 wordt een huisuitzetting voorkomen.

 

Het team schulddienstverlening van Het Plein gaat ondertussen aan de slag met de schulden van meneer. "We organiseren een schuldregeling met de schuldeisers zonder tussenkomst van de rechtbank. Hierdoor worden de schulden betaalbaar en ontstaat er overzicht. Vanuit Budget Ondersteuning op Maat helpt Het Plein hem om zijn financiën op orde te brengen. We nemen tijdelijk het budget beheer over en coachen hem om uiteindelijk zelf weer zijn rekeningen te ordenen en te betalen."

 

De hele situatie heeft een behoorlijke tol geëist van meneer. Met hulp van Het Plein, Woonbedrijf Ieder1 en ook Perspectief, waar aandacht is voor zijn welzijn, is er nu weer uitzicht voor hem op een schulden vrij leven.