Werkervaring én bewegen zorgen voor gezonde en fitte kandidaten Het Plein

Na de zomervakantie organiseerde Het Plein een beweegdag voor mensen die werkervaring op doen bij een van de werkprojecten. Het doel: in beweging komen! Door letterlijk te bewegen voelen mensen zich beter, wat bij draagt aan de re-integratie op de arbeidsmarkt. De deelnemers kregen een stappenteller uitgereikt. Daar werd volop gebruik van gemaakt. In de maand oktober zette een van de deelnemers 480 000 stappen!

Bewegen is belangrijk, dat weet iedereen. Het is niet vanzelfsprekend. De stappentellers motiveerde de deelnemers om meer stappen te zetten. Een ware competitie. Bij een competitie hoort een prijs. Die werd uitgereikt op dinsdag 12 december bij een van de werkprojecten, Superrr in Almen.

De winnaars

De eerste prijs ging naar Marti, werkzaam bij project WerkAtelier met 484.439 stappen. Op de tweede plaats eindigde Gerrie, werkzaam bij project Superrr in Almen. Hij zette 266.167 stappen. Marion van werkproject Superrr in Almen werd derde met 203.083 stappen. De winnaars kregen een waardebon van Action of Jumbo als prijs.

Eigen competitie Buurtservice in Zutphen

De stappentellers sloeg bij werkproject Buurtservice van Perspectief zo goed aan dat zij een eigen competitie aan gingen. Medewerker Abdillahi zette 480 000 stappen en werd 1e. Rinie werd met    400 000 stappen tweede. M’hammed zette 200 000 stappen en werd derde. Ook de winnaars van deze poule ontvingen een mooie waardebon van Action of Jumbo als prijs.

Abdillahi: "Ik vind het fijn om lekker buiten te lopen. Ik doe ook alles lopend en niks met de fiets of met de auto. Ook tijdens het werk loop ik zo’n 5 km per ochtend als ik met mijn collega´s ervoor zorg dat de buurt er weer netjes uit ziet." Abdillahi is erg blij met zijn cadeaubon. "Ik heb er heel veel boodschappen van kunnen halen!"

overige winaars

Winnaars overall competitie

buurtservice

WInnaars Buurtservice