januari 18

 • Beleidsvoorschriften Het Plein

  Op 11 januari 2018 stelde het Dagelijks Bestuur van Het Plein de “Beleidsvoorschriften Het Plein” vast. In deze voorschriften staat het beleid voor werk, inkomen, armoedebeleid en schulddienstverlening.

 • Beweegdag voor kandidaten Het Plein

  In de tennishal van Intell Hotels in Zutphen wordt druk gesport. De Zutphense buurtsportcoaches organiseerden in samenwerking met de beweegcoaches van Het Plein een Beweegdag om mensen die in werkprojecten werkervaring op doen, aan te zetten tot bewegen. Want een fitter lijf, helpt bij de re-integratie.

 • Het Plein en 2Switch sluiten samenwerkingsovereenkomst

  Het Plein en 2Switch werken al vele jaren samen. Deelnemers doen werkervaring op en doen weer mee. Deze samenwerking is nu geformaliseerd met een samenwerkingsovereenkomst. Ook is het moment aangegrepen om de begeleiding nog meer af te stemmen op de behoefte van de deelnemers, 2Switch en Het Plein.

 • WILA deelt ervaringen met collega-ondernemers over haar personeelsbeleid

  Tijdens ondernemersbijeenkomst van de gemeente Lochem heeft Marjolein Geerdink, HR adviseur bij WILA haar positieve ervaringen gedeeld met het Werkgevers Servicepunt van de regio: ‘Door de banenmarkten, waar Rob Enzerink van Delta werkt! ons voor uit heeft genodigd, hebben we twee personen vanuit de Participatiewet aangenomen. En bij een eerdere bemiddeling zijn er ook twee medewerkers van Delta bij ons gedetacheerd aan het werk. Voor ons een succesvolle ontwikkeling want door een forse groei van onze organisatie zijn we momenteel op zoek naar nieuwe collega’s.’

 • Complexe psychische problematiek en werken? Ja, dat kan!

  Iedereen in Lochem en Zutphen moet zoveel mogelijk mee kunnen doen en zoveel mogelijk economische zelfstandig zijn. Mensen met ernstige en chronische GGZ-problematiek (gespecialiseerde geestelijke gezondheid) krijgen ondersteuning om werk te vinden. Het Plein maakte afspraken met GGnet en re-integratiebureau Twomorrow om deze ondersteuning nog beter af te stemmen op jongeren die hier mee te maken hebben. In het eerste jaar zullen minimaal 8 jongeren extra ondersteuning krijgen. Vandaag tekenden de partijen een samenwerkingscontract om deze afspraken te bevestigen.