Beweegdag voor kandidaten Het Plein

In de tennishal van Intell Hotels in Zutphen wordt druk gesport. De Zutphense buurtsportcoaches organiseerden in samenwerking met de beweegcoaches van Het Plein een Beweegdag om mensen die in werkprojecten werkervaring op doen, aan te zetten tot bewegen. Want een fitter lijf, helpt bij de re-integratie.

Kevin staat aan de kant te kijken naar zijn collega’s die aan het schermen zijn. “Ik pas met zijn 2,20 meter niet in het pak.” vertelt Kevin.  “Jammer, maar ik ben niet anders gewend. Ik ga straks wel bowlen.”

Kevin kijkt hoe zijn collega's schermenKevin heeft wel vaker last van zijn lange lijf. Zijn rug en knieën werken niet altijd mee. Mede om die reden kwam hij ook in de uitkering. Maar daar zal hij niet heel erg lang meer in blijven.

Kevin: “Ik werk nu mee met het team beheer en onderhoud van de gemeente Zutphen. Ik ben terreinbeheerder. Een hele leuke klus. Mijn heftruck certificaat komt daar goed van pas.” Ondertussen bereid Kevin zich voor op het vinden van een vaste baan. Hij kon mee lopen met de beveiliging van een feest. “Ik vond het geweldig. De werkgever was tevreden over mij. Om een baan als beveiliger te krijgen moet ik nog wel wat regelen. Daar ben ik nu volop mee bezig.”

Bert van der Laan, buurtsportcoach in Zutphen vertelt waarom een beweegdag nodig is. “Voor deze groep werkzoekenden is werkervaring belangrijk. Alleen zo kunnen ze een stap maken naar betaald werk. Bewegen maakt iemand sterk en fit. En dat is belangrijk om een goede indruk te maken op een potentiele werkgever.” Het gaat om duurzame inzetbaarheid”.

Vandaag maken de kandidaten kennis met verschillende sporten. Het idee is dat mensen geïnteresseerd raken en blijven sporten. Bert: “Maar dan ben je er nog niet. Het moet gewoon worden om te bewegen. Daarom organiseren we meerdere keren per jaar beweeg activiteiten.”

Intel Hotel Inntel Hotels