Jeugdregeling 2018 gaat van start

Woont u in de gemeente Zutphen, hebt u een laag inkomen en kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar? Dan kunt u een bijdrage aanvragen voor extra kosten die u voor uw kinderen hebt gemaakt of nog gaat maken. De bijdrage is € 185,- per kind.

U kunt de bijdrage gebruiken voor bijvoorbeeld kleding, fiets, computer of laptop, spullen voor de kinderkamer, hobbies, verjaardag. Of voor schoolspullen voor het nieuwe schooljaar. Als het maar voor uw kind is!

Lees de exacte voorwaarden.

Aanvragen of hulp

Aanvragen kunt u via Bereken uw recht. U weet dan ook meteen of u recht heeft op andere minimaregelingen. Hebt u moeite met aanvragen via Bereken uw recht? Bel dan Het Plein om een afspraak te maken. Wij helpen u dan bij het aanvragen.

Ontvangt u een bijstandsuitkering van Het Plein en hebt u kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar? Dan ontvangt u automatisch een eenvoudig aanvraagformulier. Dat kunt u invullen en opsturen naar Het Plein.

Wil uw kind lid worden van een sportclub? Gaan fitnessen? Naar de muziekschool? Op scouting? Of meedoen met schoolactiviteiten? Maak dan gebruik van de Meedoen-regeling. Die vergoedt tot € 225,-.