PlusOV verzorgt leerlingenvervoer en vervoer zorginstellingen voor dagbesteding

Na de zomervakantie gaat PlusOV het leerlingenvervoer en het vervoer naar zorginstellingen voor dagbesteding verzorgen in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Deze wijziging gaat in vanaf 21 augustus 2017.

plusovGemeenten zijn verantwoordelijk voor het routegebonden vervoer. Dit is het vervoer op vaste routes, dagen en tijdstippen. Namens de gemeenten vervoert PlusOV leerlingen naar school. PlusOV vervoert ook reizigers naar zorginstellingen voor dagbesteding en dagbehandeling, in het kader van de Jeugdwet en de Wmo. Het vervoer voor het routegebonden vervoer wordt vooral uitgevoerd door Willemsen de Koning Groep en Taxi Witteveen.

Persoonlijk contact
PlusOV heeft scholen en zorginstellingen bezocht om zich te kunnen voorbereiden op de vervoersplanning. Reizigers krijgen begin augustus persoonlijk bericht van PlusOV. In de week voordat het vervoer start, komt de chauffeur met de reizigers, ouders en verzorgers kennismaken. Op dat moment kunnen reizigers specifieke afspraken maken over het ophalen en brengen.