Een diploma en betaald aan het werk

Wat zijn ze trots, én terecht! Vivie Wilson, Bianca Wasseveld en Miranda van Dalen hebben hun V-IG 3 diploma behaald én vonden een betaalde baan!

Gediplomeerden VIGOp 7 november kregen de dames hun diploma voor de opleiding tot Verzorgenden IG. Met ddit diploma zijn ze bevoegd om dagelijkse basiszorg te verlenen en ondersteuning te geven bij dagelijkse handelingen, Denk aan wassen en aankleden van mensen, aan het klaarmaken en serveren van het ontbijt, ... Ook heeft de verzorgende IG een signalerende functie en staat zij in nauw contact met de wijkverpleegkundige.

Betaald aan de slag
De mensen die voor deze opeldiing in aanmerking komen, worden gedurende de opleiding in contact gebracht met een werkgever uit het netwerk van Het Plein. Zo konden deze 3 dames vanuit de opleiding direct betaald aan de slag.

Morele en financiele ondersteuning
Het Plein ondersteunt mensen met een uitkering die de opleiding VIG willen volgen. De opleiding wordt bekostigd door Het Plein en het ESF. Ook krijgen de deelnemers ondersteuning van een consulent van Het Plein om de mensen te coachen tijdens de pittige opleiding zodat ook daadwerkelijk het diploma in de wacht kan worden gesleept. Deze drie dames zijn de eerste dit jaar die het diploma mochten ontvangen. De komende maanden zullen er meer mensen volgen.

Foto v.l.n.r. Vivie Wilson, Bianca Wasseveld en Miranda van Dalen