Beweegdag voor kandidaten Het Plein

Tennis, voetbal, bootcamp... Er is flink bewogen deze ochtend door kandidaten van Het Plein.

Beweegdag Margriet JongeriusOngeveer 45 deelnemers uit Lochem en Zutphen waren vanochtend aanwezig bij voetbalvereniging BeQuick om letterlijk in beweging te komen. De ochtend startte met een ontbijt. Margriet Jongerius gaf de deelnemers een stappenteller om bewegen te stimuleren.

Ook na de Beweegdag actief met strippenkaart

Na de sportieve activiteiten kregen de deelnemers van Coby Pennings, wethouder gemeente Zutphen, een strippenkaart waarmee ze 5 keer mee kunnen sporten bij een van de aangesloten sportverenigingen. Deze kaart werd welkom ontvangen.

Frank: 'Ik hou van sporten. Ik heb altijd getafeltennist. Nu zit ik op een sportschool. Dit tennissen vind ik ook ontzettend leuk om te doen. Maar ja, waar betaal je dat van.' In ieder geval kan Frank met zijn strippenkaart een aantal lessen bijwonen.

 

Bewegen zet mensen letterlijk in beweging

Bewegen werkt. Het zet letterlijk je lijf en hoofd in beweging. Het Plein zet met de Beweegdag werkzoekenden in beweging die dti weinig doen, een zwakke gezondheid hebben en weinig financiële middelen hebben. Het helpt hen om een stap te zetten naar de arbeidsmarkt.

 Coby Pennings beweegdag FrankBewegen op de beweegdag Het Plein