IJsselgames op 20 september 2018

Op donderdag 20 september 2018 organiseert Zutphen Actief met verenigingen en gezondheidsorganisaties de IJsselgames. Deze activiteiten duren ongeveer van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Tijdens de Nationale Sportweek is de eerste editie van de IJsselgames in Zutphen op donderdag 20 september. Deze beweegdag is voor mensen die het moeilijk vinden te gaan sporten in Zutphen en wel graag in beweging willen komen. Met de IJsselgames organiseert Zutphen Actief samen met sportaanbieders, GGZ- en maatschappelijke organisaties een sportdag met verschillende sportclinics. In totaal hebben 150 deelnemers keuze uit ongeveer 11 verschillende sporten. De dag wordt in het Sportpark Zuidveen, gehouden van 10.00 tot 16.00 uur.De IJsselgames is voor iedereen vanaf 18 jaar die in gemeente Zutphen woont. Voor wie in een kwetsbare situatie zit en hulp kan gebruiken.

Inwoners van gemeente Zutphen maken tijdens de IJsselgames kennis met verschillende sporten. Het doel van dit ééndaagse evenement is dat deelnemers plezier beleven in het sporten en zin krijgen om samen met anderen in beweging te komen. Verschillende sport- en welzijnsorganisaties zijn aanwezig om de deelnemers te inspireren en te helpen om (weer) in beweging te komen. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je je goed voelt en daardoor makkelijk meedoet in werk en sociale activiteiten. Deelname en toegang zijn gratis. De ingang van het evenement is aan de Laan naar Eme 99.

Op www.ijsselgames.nl vindt u meer informatie.