Budget Ondersteuning op maat (BOOM):

Met Budget Ondersteuning op maat krijgt u ondersteuning in het organiseren van uw financiën.

U heeft hulp nodig met het regelen van uw financiën. Maar u wilt wel zelf de controle houden over uw inkomsten en uitgaven. Dan past budgetondersteuning op maat (BOOM) bij u.

Budgetondersteuning op maat of beschermingsbewind?

Sommige mensen kunnen niet zelf hun financiën regelen. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking of verslaving. Die mensen krijgen een bewindvoerder aangewezen door de rechtbank. De bewindvoerder neemt dan de financiële beslissingen.

Heeft u hulp nodig met het regelen van uw financiën? Maar wilt u zelf uw financiële beslissingen blijven nemen? Dan is Budgetondersteuning op maat misschien een oplossing. Samen met Het Plein onderzoekt u of Budgetondersteuning op maat in uw situatie mogelijk is.

Hoe werkt Budgetondersteuning op maat?

Er zijn rekeningen die iedere maand terug komen zoals bijvoorbeeld uw huur, de premie voor uw zorgverzekering en de kosten voor uw telefoon. Samen met een medewerker van Het Plein brengt u die kosten in kaart. Het Plein zorgt daarna dat deze vaste kosten voor u betaald worden. Hierdoor ontstaan er geen (nieuwe) betalingsachterstanden. Daar hoeft u zich geen zorgen meer over te maken. U krijgt rust en overzicht.

Een Budgetcoach leert u daarna hoe u zelf uw financiën bij kunt houden. Hoe weet u bijvoorbeeld of u een grote aanschaf kunt doen? En hoe kunt u met een klein inkomen toch sparen? De Budgetcoach blijft zo lang u dat nodig heeft. De begeleiding krijgt u van een vrijwilliger van Perspectief of Schuldhulpmaatje.

Heeft u naar aanleiding van deze informatie vragen? Neem contact met ons op.