Woningaanpassing

Kunt u zich niet zo goed bewegen in huis, heeft u problemen met douchen of trap lopen? Dan kunt u zich bij ons melden. Wij kijken in een gesprek samen met u wat voor u de beste oplossing is.

Het kan zijn dat voor u een traplift een oplossing is, een douchezitje of een badplank. Wanneer de kosten voor het aanpassen van uw huis te hoog oplopen, kunnen we u vragen om te verhuizen naar een woning die wel geschikt is. In dat geval kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage in de verhuiskosten. Wij helpen u in een persoonlijk gesprek verder met de juiste oplossing voor uw situatie

 

Aanvraag
 

Bel om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt ook bij het Wmo-loket een afspraak maken. Aan het eind van het gesprek kunnen wij u een indicatie geven wat de juiste oplossing voor u is. Binnen 8 weken ontvangt u een brief met daarin de uiteindelijke beslissing.

 

Kosten
 

Voor de woningaanpassing betaalt u mogelijk een eigen bijdrage. De bijdrage is afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van uw inkomen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) int de eigen bijdrage. Bereken uw eigen bijdrage op de website van het CAK.

Veel voorkomende producten