Zorgwoning

In de gemeente Zutphen wonen steeds meer ouderen die behoefte hebben aan zorg maar graag zelfstandig willen blijven wonen. Dit kan in een zorgwoning. Een zorgwoning is een huurwoning in de nabijheid van een zorginstelling. De woning is helemaal toegerust voor mensen die wat extra zorg nodig hebben. Het gaat om woningen in het Bornhof, St.Elisabeth, Polbeek en Den Bouw.

Aanvragen en inschrijven

Bel of kom langs op het Wmo-loket om een afspraak te maken voor het persoonlijk gesprek. Aan het eind van het gesprek kunnen wij u een indicatie geven wat de juiste oplossing voor u is. Binnen 8 weken ontvangt u een brief met daarin de uiteindelijke beslissing.

U hebt u een zorgindicatie nodig op grond van de AWBZ (CIZ-indicatie). Heeft u geen CIZ-indicatie? Dan kan de medewerker van het Wmo-loket u uitleggen wat u moet doen om deze indicatie te krijgen. Bij de inschrijving kunt u uw voorkeur voor een locatie kenbaar maken:

Locaties

  • Bornhof - Hobbemakade 246 Zutphen
  • St. Elisabeth - Geweldigershoek 39 Zutphen
  • Polbeek - van Dorenborchstraat 1 Zutphen
  • Den Bouw - Abersonplein 9 Warnsveld

Toekenning

De toekenning van een zorgwoning gebeurt op basis van uw plek op de wachtlijst en de zwaarte van uw indicatie. Bij vrijgekomen woningen het Wmo-loket bemiddelt en geeft aan woningeigenaren de kandidaten voor de woning door.

Veel voorkomende producten