Beschut aan het werk

Ben je of ken je iemand in je omgeving met een verstandelijke, lichamelijk of psychische beperking die graag wil werken. En kan dit niet in een gewoon bedrijf? Omdat er meer begeleiding nodig is, of de noodzakelijke aanpassingen zijn daar niet mogelijk. Dan kan Beschut werk een oplossing zijn. Dit is een baan met salaris op een plek waar wél rekening gehouden wordt met de beperking.

Sinds 1 januari 2017 kunnen mensen die voor beschut werk in aanmerking denken te komen zelf bij UWV een advies aanvragen. Vul het formulier in en stuur het naar UWV.
UWV kijkt welke mogelijkheden u heeft om te werken en kijkt of en hoeveel begeleiding en/of aanpassingen u nodig heeft.

Komt u in aanmerking voor beschut werk?
Heeft u een brief ontvangen van het UWV waaruit blijkt dat u in aanmerking komt voor beschut werk? Neem contact op met Het Plein. We zoeken samen met u naar een passende baan.

Komt u niet in amerking voor beschut werk?
Blijkt uit de brief van UWV dat u niet in aanmerking komt voor  Bijvoorbeeld als u niet kan werken? Volg de instructies in de brief en neem contact op met UWV.
Blijkt uit de brief dat u met enige ondersteuning wel bij een gewone werkgever kunt werken? Neem dan contact op met Het Plein. Wij kennen werkgevers die u graag een kans geven in hun bedrijf.

Als uw siuatie verandert 
Verandert uw situatie? En wilt u nog een keer door UWV beoordeeld worden voor beschut werk? Dat kan, een jaar nadat u de aanvraag deed. Het Plein kan u hierin ondersteunen en adviseren. 

Contact
Wilt u meer informatie? Kijk op www.hetpleinzutphen.nl.
U kunt ook uw vraag stellen aan een medewerker van Het Plein. Maak een afspraak. Bel tijdens kantooruren naar 0575 – 595 700.