Wat betekent Participatiewet voor u?

Bent u op zoek naar een medewerker? Wij helpen u aan een geschikte kandidaten. Door iemand aan te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakt uw bedrijf een stuk socialer. En u werkt aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Mvo ondernemen

Door niet alleen te denken aan zoveel mogelijk winst maar ook aan milieu en sociale aspecten wordt ondernemen een spannender uitdaging. Zo kunt u genieten als u een goede bijdrage levert aan een beter milieu maar ook als u persoonlijk iemand verder kunt helpen met een passende baan of een baan met passende begeleiding. Deze manier van ondernemen betaalt zich uit in tevredenheid. En dat vloeit terug in uw bedrijf.

Het Plein ondersteunt u in het sociale vlak van MVO. We helpen niet alleen werkzoekenden aan een baan, maar zoeken ook met u naar mogelijkheden om een baan te creëren zodat iemand zich kan ontwikkelen binnen uw bedrijf.  Wilt u weten wat dit voor u kan betekenen neem dan contact met ons werkgeversteam.

Social Return on Investment (SROI)

Wanneer de gemeente een investering doet in vorm van een opdracht of inkoop, dan vraagt zij haar opdrachtnemers in ruil daarvoor een sociale investering te doen in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo stimuleert de gemeente de werkgelegenheid in Zutphen en Lochem. Lees meer over deze vorm van sociaal ondernemen in de folder Social Return.

Regionaal samenwerken: Factor Werk

Door de nieuwe wet heeft de overheid Sociale werkvoorzieningen opgezet in zogeheten  werkregio’s  deze werkregio’s hebben de taak werkgevers en werkzoekenden te verbinden. Zutphen en Lochem vallen onder de werkregio, stedendriehoek en Noord- Veluwe. De organisatie die hier over gaat is FactorWerk. Te vinden op www.factorwerk.nl . Zij helpen u als werkgever binnen de regio te zoeken naar geschikte arbeidskrachten.