Gehandicaptenparkeerkaart

Bent u gehandicapt en kunt u daardoor moeilijk lopen? Dan kunt u bij de gemeente een Europese gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Met deze kaart kunt u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen in de meeste Europese landen. U moet zich wel houden aan de lokale regels voor parkeren. U kunt een kaart aanvragen als bestuurder en/of als passagier van een voertuig. Zowel de bestuurders- als de passagierskaart kost € 138,50. De gehandicaptenparkeerkaart is minimaal 6 maanden en maximaal 5 jaar geldig.

Voorwaarden
 

  • Om in aanmerking te komen voor een gehandicaptenparkeerkaart moet u minder dan 100 meter kunnen lopen. De situatie moet minimaal een halfjaar bestaan.
  • U bent bestuurder of passagier van een motorvoertuig op meer dan 2 wielen of van een brommobiel.
  • Voor de aanvraag is ook een beoordeling van een arts nodig.
  • Als u een passagierskaart aanvraagt moet u daarnaast voor het vervoer van deur tot deur continu afhankelijk zijn van de hulp van de bestuurder.

Ook AWBZ-instellingen kunnen een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen voor het vervoer van gehandicapten die in de instelling verblijven.
 

Aanvraag kaart
 

Bel naar Het Plein of stuur een mail naar WMO-SZ@zutphen.nl. Dien op tijd een nieuwe aanvraag in als uw kaart is verlopen.

 

Bijzonderheden: Verlies of diefstal van uw gehandicaptenparkeerkaart 
 

In geval van verlies of diefstal doet u eerst aangifte bij de politie. Het kan zijn dat de politie uw oude kaartnummer nodig heeft. U kunt dit nummer bij ons opvragen. Van de politie ontvangt u een proces-verbaal. Hierin staat wat er is gebeurd. Met dit proces-verbaal vraagt u een vervangende gehandicaptenparkeerkaart aan. Zonder aangifte van verlies of diefstal nemen wij uw  aanvraag niet in behandeling. Bent u uw kaart in het buitenland verloren? Doe dan aangifte bij de lokale politie en neem het bewijs mee voor aangifte in Nederland.

Aanvraag gehandicaptenparkeerplaats

Bent u gehandicapt en heeft u een auto? Kunt u uw auto niet parkeren op eigen grond?  Dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen in de buurt van uw huis. Alleen u mag uw auto daar neerzetten. Bij de parkeerplaats plaatst de gemeente het bord gehandicaptenparkeerplaats. Hierop staat het kenteken van uw auto.
U kunt een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen bij de gemeente Zutphen. Aan de gehandicaptenparkeerplaats zijn kosten verbonden. Reken op een bedrag van ongeveer € 145,-.

Veel voorkomende producten